Skandali në Bashkinë e Tiranës, në pranga Molla dhe Qato, skema korruptive që përdorën 5 ish-drejtorët

SPAK ka arrestuar ditën e sotme disa ish-zyrtarë të Bashkisë Tiranë

Në pranga kanë rënë Redi Molla ish-Drejtor i UKT dhe Mariglen Qato ish-Drejtor i IMT, ndërkohë që për gjashtë të tjerë është kërkuar detyrim paraqitje.

Arrestimet vijnë në kuadër të dosjes 5D, për të cilën opozita ka bërë disa denoncime.

Ndërkohë është lëshuar urdhër-arrest edhe për biznesmenin Nestor Muhametllari. SPAk nisi hetimin mbi bazën e kallëzimit penal të kryer nga Belind Këlliçi, ka rregjistruar procedimin penal për çështjen.

Kujtojmë që Molla u largua nga detyra në shtator të vitit 2020, duke u zëvendësuar nga Elton Kacidhja.

Ndërkohë, teksa Molla është arrestuar, kujtojmë që bashkëshortja e tij Vilma Maze punon ende në Bashkinë e Tiranës.

Sipas SPAK për 4 vite Redi Molla ka ushtruar funksionin e Drejtorit të Përgjithshëm të shoqërisë

“Ujësjellës Kanalizime Tiranë” sh.a, ka shpallur fitues kompaninë që ai dhe Mariglen Qato ishin ortakët e vërtetë dhe pronarët “de facto” të shoqërisë “5D Konstruksion” sh.p.k.
“Nga burimet e provave të mbledhura në kuadër të hetimeve të këtij procedimi penal janë krijuar dyshime të arsyeshme se shtetasit R.M. dhe M.Q. janë ortakët e vërtetë dhe pronarët “de facto” të shoqërisë “5D Konstruksion” sh.p.k. Shtetasit R.M. dhe M.Q. e kanë zotëruar këtë shoqëri tregtare në mënyrë indirekte, duke përdorur persona të tjerë, shtetasit E.M., M.P. dhe N.M., si ortakë fiktiv në aktet e rregjistrimit dhe funksionimit të shoqërisë, me të cilët ortakët e vërtetë të shoqërisë kanë pasur lidhje shoqërore dhe lidhje miqësore”, njoftoi SPAK.

Ndërkohë, GJKKO ka firmosur me kërkesë të SPAK masë të dytë sigurie për Taulant Tushen, ish drejtor i Punëve Publike në Bashkinë e Tiranës pas masës së parë për inceneratorin e Tiranës.

Masat e sigurisë për personat e përfshirë:

Redi Molla (arrest me burg)

Mariglen Qato (arrest me burg)

Taulant Tusha (nën arrest per aferen e inceneratoreve)

Enton Punavija (detyrim paraqitje)

Julian Zanaj (detyrim paraqitje)

Albano Janku (detyrim paraqitje)

Nestor Muhamellari (detyrim paraqitje)

Eglantina Zere (detyrim paraqitje)

Deborah Keçi (detyrim paraqitje)

Check Also

E pazakontë në Brazil, gruaja çon xhaxhanë e vdekur në bankë për të firmosur për kredi

Mendja njerëzore nuk mund ta kuptojë atë që ndodhi brenda një banke në Brazil, kur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *