Teknologji

FMN: Inteligjenca artificiale do të “godasë” 40% të vendeve të punës dhe do të përkeqësojë pabarazinë

Inteligjenca artificiale do të prekë gati 40% të të gjitha vendeve të punës, sipas një analize të re nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN). Drejtoresha menaxhuese e FMN-së, Kristalina Georgieva thotë se “AI do të përkeqësojë pabarazinë”, raporton BBC. Georgieva shtoi se politikëbërësit duhet të adresojnë “prirjen shqetësuese” për të “parandaluar …

Read More »

“Manipulon videot dhe zërin me saktësi”, BIRN: Revolucioni i AI ngre shqetësime për sigurinë e informacionit në Shqipëri

Studentë, gazetarë dhe profesionistë të tjerë në Shqipëri po e përdorin inteligjencën artificiale si një mjet ndihmës në punën e tyre të përditshme, por bashkë me avantazhet teknologjike lindin edhe shqetësime të reja për keqpërdorimin. Në fillim të tetorit, një video me përmbajtje erotike qarkulloi masivisht në telefonat celularë të …

Read More »

BE rregulla detyruese për Google dhe Meta-n që të bllokojnë pornografinë e fëmijëve në internet

Ligjvënësit e BE-së ranë dakord të mërkurën të hartojnë rregulla që kërkojnë nga Google, Meta dhe shërbimet e tjera online të Alphabet të identifikojnë dhe heqin pornografinë e fëmijëve në internet. Draft rregullorja mbi materialin e abuzimit seksual të fëmijëve (CSAM), i propozuar nga Komisioni Evropian vitin e kaluar, ka …

Read More »

Franca ndalon shitjen e iPhone 12, shkak rrezatimi i lartë

Franca ka urdhëruar kompaninë Apple të ndalojë shitjen e iPhone 12 për shkak të emetimit të tepërt të rrezatimit elektromagnetik. Mbikëqyrësi francez i tha gjithashtu gjigantit të teknologjisë që të rregullonte edhe telefonat ekzistues. Autoriteti francez e ka këshilluar Apple që nëse nuk mund ta zgjidhë problemin nëpërmjet një përditësimi …

Read More »

Për herë të parë rregullohet me ligj inteligjenca artificiale

Ligjvënësit në Parlamentin Europian kanë miratuar rregulla gjithëpërfshirëse për inteligjencën artificiale. Parlamenti miratoi Aktin e AI (inteligjenca artificiale) me 499 vota pro, 28 kundër dhe 93 abstenime. Kjo  synon mbrojtjen e të drejtave themelore civile dhe mbrojtjen kundër kërcënimeve të inteligjencës artificiale ndaj shëndetit dhe sigurisë. Synohet gjithashtu mbrojtja e qyetarëve …

Read More »