Ekonomi

Pagat në lekë, por kursimet në euro/BSH: Në janar depozitat në monedhën evropiane u rritën me 96 milionë euro

Depozitat në euro janë shtuar si nga bizneset ashtu edhe nga individët. Kjo tendencë reflekton edhe prurjet e mëdha të eurove në tregun valuator. Gjithashtu ky tregues është edhe një shenjë që flukset e monedhës europiane po kalojnë më së tepërmi nëpërmjet kanaleve zyrtare. Gjatë janarit euro ka qëndruar midis …

Read More »

576 mijë shqiptarë në rrezik varfërie, rreth 20.6% e popullsisë së vendit! INSTAT: I varfër konsiderohet kush merr më pak se 35 mijë lekë në muaj

Sipas shifrave 20.6% e qytetarëve janë në rrezik varfërie, dhe kufiri për të qenë i tillë referuar INSTAT, është konsumi ditor më pak se 11 dollarë dita. Të ardhurat mujore për frymë që konsiderohen në kufi me rrezikun e varfërinë janë rreth 350 dollar muaj. Më shumë se 576 mijë …

Read More »