Kulturë

Fshehu aksidentin e shkaktuar nga e bija, arrestohet efektivi në Gjirokastër

Agjencia e Mbikëqyrjes Policore (Rajoni Vlorë-Gjirokastër) ka ekzekutuar urdhrin e Prokurorisë për zbatimin e vendimit të Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Gjirokastër, e cila ka vendosur masën e sigurisë “Arrest në shtëpi” për punonjësin e policisë Inspektor Th.M., me detyrë Oficer i Patrullës së Përgjithshme/Trup Shërbimi …

Read More »

“Krishti u ngjall”, besimtarët ortodoksë në Shqipëri kremtojnë Pashkën!

Besimtarët ortodoksë në Shqipëri festojnë sot Pashkën. “Krishti u ngjall!” “Vërtet u ngjall!” ishin thirrjet e besimtarëve ortodoksë të cilët pritën mesnatën për të festuar.Fjala “pashkë” shoqërohet me “fjalën e ndritshme që simbolizon dritën që del nga varri i Krishtit” ndaj pasi ndoqën meshën, për të përforcuar ndritshmërinë e Pashkës, …

Read More »

FOTO+VIDEO/ Kremtohen Pashkët, mbrëmë dalja e Epitafit në rrugët e qyteteve, sot e Shtuna e Madhe

Besimtarët ortodoksë në mbarë botën po kremtojnë Pashkën. Kisha Orthodhokse Autoqefale e Shqipërisë njofton se sot është E Shtuna e Madhe, “zbritja e zotit tonë Jezu Krisht në had”! Shërbesa e Mëngjesores së të Shtunës së Madhe – Vajtimet e Përmbivarrshme dhe Epitafi, në Katedralen “Ngjallja e Krishtit”, Tiranë. Ç’thotë Bibla: …

Read More »