Life-Style

Disa njerëz kanë shikim më të shpejtë

Shikimi shumë i shpejtë mund të jetë çelësi i suksesit dhe veçantia në talent që kanë disa njerëz. Këtu mund të renditen sportistë, të cilët kanë kapacitetin të përceptojnë më shumë inpute vizive në sekondë, duke rezultuar kështu më efikasë në performancat që kanë të bëjnë me shpejtësinë. Një studim …

Read More »

STUDIMI: Jetëgjatësia është rritur me 6.2 vite nga viti 1990

Jetëgjatësia është rritur me 6.2 vite që nga viti 1990 pasi shkaqet kryesore të vdekjes si diarreja, infeksionet e rrugëve të frymëmarrjes, goditjet në tru dhe sëmundjet ishemike të zemrës janë trajtuar. Ky studim është botuar në “The Lancet”. Sidoqoftë, menaxhimi i dobët i pandemisë Covid-19 “kufizoi” përparimin në shumë vende. Rajoni që …

Read More »